Eğitim süresince katkı sağlayacak olan eğitmenler kültürel miras, sorumlu turizm, sürdürülebilir turizm, doğa temelli turizm, yaratıcı turizm alanında çalışmaları olan ve deneyim sahibi olan kişilerden oluşmaktadır.
Prof. Dr. Mete SEZGİN, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Eğitim etkinliğinde Sürdürülebilir Turizm, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Sürdürülebilir Kalkınmanın Desteklenmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü derslerini verecektir. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri Turizm İşletmeciliği, Doktora eğitimi Pazarlama alanındadır. Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi ve Sosyal Bilimler MYO bünyesinde uzun yıllardır, Sürdürülebilir Turizm konusunda lisans ve ön lisans dersleri vermektedir. Birçok kurum kuruluşta turizm, pazarlama, sürdürülebilir turizm üzerine dersler vermiştir. Çok sayıda BAP, KOSGEB, KALKINMA AJANSI projelerine katkı sağlamıştır.
Prof. Dr. Ülkü SAYIN, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi ve 2018 yılından beri UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Doğa Bilimleri İhtisas Komite Üyesidir. Eğitim etkinliğinde Kültürel Miras, UNESCO Dünya Miras Listesi, Yaşayan İnsan Hazineleri derslerini verecektir. Çok sayıda Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve BAP Araştırma Projelerine katkı sağlamıştır.
Doç. Dr. Seda ÖZDEMİR AKGÜL, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Eğitim etkinliğinde Sorumlu Turizm, Yaratıcı Turizm, Deneyimsel Öğrenme konularında ders verecektir. Editörlüğünü yapmış olduğu Sorumlu Turizm kitabı, Sorumlu Turizm ve Yaratıcı Turizm kitap bölümü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra konu ile ilgili çok sayıda ulusal-uluslararası çalışmaları da bulunmaktadır. Ayrıca yüksek lisans dersinde Gönüllü turizm, doktora derslerinde Yaratıcı turizm ve Toplum temelli turizm derslerini yürütmektedir. Üniversite dışında ise TÜRÇEV- Mavi Bayrak En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ulusal jüri üyesi görevini sürdürmektedir. Eğitmen şimdiye kadar Konya Turizm Master Planı (2020-2025), BAP projelerine katkı sağlamıştır.
Bilge ARICAN, Konya Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı Sürdürülebilir Eğitim Şube Müdürlüğü’nde Eğitimci ve Profesyonel Turist Rehberi olarak çalışmaktadır. Eğitim etkinliğinin uygulama kısmında Sille Tarihi ve Turistik Yerlerin Gezilmesi, Sille Kent Atölyesi Gezisi ve Uzmanlardan Bilgi Alma, Uygulamaların Sille Kent Atölyesinde Yaratıcı Atölyelerde Gösterilmesi konularında bilgi verecektir. Türkiye’nin birçok bölgesinin yanı sıra ağırlıklı olarak Konya bölgesinde uzmanlaşmıştır. Çalıştığı kurumda Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ilköğretim öğrencilerine İklim Değişikliği, Küresel Isınma ve Sıfır Atıkla ilgili eğitimler verip çevreye karşı yeni nesil bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir. Resmi kurum dışında serbest rehberlik faaliyetlerini yürütmektedir. Eski çağlara ait antik kentler (Çatalhöyük), Erken Hristiyanlık Dönemi Antik Kentleri (Sille Antik Kenti), Selçuklu Dönemi Tarihi Yapıları, Mevlana’nın hayatı, tasavvufi düşüncesi ile ilgili yerli ve yabancı ziyaretçilere rehberlik ederek, tarihi doku ve bölgede yaşamış medeniyetlerle ilgili bilgiler aktarmaktadır. Eğitimin uygulama alanı Sille Antik Kentinde gerçekleştirileceğinden eğitmenin daha önce bu konularda rehberlik faaliyeti gerçekleştirmesi bu eğitime katkı sağlaması açısından önemlidir.