Eğitim etkinliğinde görev alacak olan eğitmenler; Pazarlama, Satın Alma, Yeşil Uygulamalar, Gastronomi, Servis gibi Turizm ve Pazarlama alanlarında uzmandırlar. Eğitim 4 gün olarak toplamda 30 saat teorik ve uygulamalı olarak planlanmıştır. TÜBİTAK 2237-A kapsamında yürütülecek olan bu etkinlik için gerekli olan niteliklere sahip eğitimenlere dair bilgiler aşağıda verilmiştir:
Prof. Dr. Mete SEZGİN, Eğitim etkinliğinde “Sağlıklı Sofra, Görgü Kuralları, Sofra Düzeni ve Servis” derslerini verecektir. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri Turizm İşletmeciliği, Doktora eğitimi Pazarlama alanındadır. Selçuk Üniversitesi, Turizm Fakültesi ve Sosyal Bilimler MYO bünyesinde Yiyecek İçecek Servisi ve Yönetimi, Ziyafet ve İkram Hizmetleri, Mutfak Kültürü gibi lisans ve ön lisans dersleri vermektedir. Birçok kurum kuruluşta turizm, pazarlama, protokol ve servis üzerine dersler vermiştir.
Prof. Dr. Ali ERBAŞI, Eğitim etkinliğinde “Yeşil Satın Alma” dersini verecektir. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini İşletme alanında tamamlamıştır. Çok sayıda idari ve akademik görevler yapmış, farklı kurum ve kuruluşlarda eğitimler vermiş, çeşitli kurumlar tarafından desteklenerek yürütülmüş 60 projede görev almıştır. Araştırma alanları Yönetim ve Organizasyon, Yeşil İşletme üzerine yoğunlaşmaktadır.
Prof. Dr. F. Atıl BİLGE, Eğitim etkinliğinde “Yeni Nesil Alışveriş” dersini verecektir. Lisans eğitimi Maliye Bölümü, Yüksek Lisans eğitimi İktisat Politikası, Doktora Eğitimi İşletme Ana Bilim Dalındadır. Yeni Nesil Alışveriş, Günümüz İşletme ve Pazarlama Dünyası, Yeni Nesil Tüketici Alışkanlıkları ve Özellikleri, Yeni Nesil Satın alma Karar Süreçleri, Dijitalleşme ve Akıllı İşletme Süreçleri, Akıllı İletişim, Kârlı Müşteri İlişkileri ve Hizmet alanlarında çalışmaları bulunmaktadır.
Doç. Dr. Seda ÖZDEMİR AKGÜL, Eğitim etkinliğinde “Sürdürülebilir Tüketim ve Ekolojik Davranış” dersini verecektir. Editörlüğünü yapmış olduğu Sorumlu Turizm kitabı ve Sorumlu Turizm ve Yaratıcı Turizm kitap bölümü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra konu ile ilgili çok sayıda ulusal-uluslararası çalışmaları da bulunmaktadır. Ayrıca Lisans düzeyinde Turizm ve Çevre, Yüksek Lisans düzeyinde Gönüllü Turizm, Doktora düzeyinde Yaratıcı Turizm ve Toplum Temelli Turizm derslerini yürütmektedir. Üniversite dışında ise TÜRÇEV- Mavi Bayrak En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ulusal jüri üyesi görevini sürdürmektedir.
Dr. Osman ÖZER, Eğitim etkinliğinde “Mutfak Lojistiği”, “Atık Kullanma ve Değerlendirme” ve “Fitoterapik Beslenme” derslerini verecektir. 2015 yılı itibariyle uygulamalı mutfak derslerini vermektedir. Bu derslerin içerisinde Pişirme Yöntemleri, Mutfak Uygulamalarına Giriş, Mutfak Uygulama 1-2, Dünya Mutfakları, Mesleki Uygulama, Mutfağa Giriş vb. dersleri vermenin yanında sektörde yaklaşık 20 yıllık Mutfak ve Yönetimi tecrübesi bulunmaktadır. Bu bağlamda Mutfak Lojistiği alanında mutfağa dair etkin bilgi sahibidir. Özellikle mutfakta baharatların ve otların kullanılması ile fitoterapik değerleri konusunda kitap bölümü bulunmaktadır. Atık kullanımı ve değerlendirme konusunda uygulama dersinde öğrencilere bilgi aktarımı sağlamakla birlikte, sınav değerlendirme cetvelinde de %20’sini sıfır atık ve değerlendirme olarak uygulamaktadır. Ayrıca uygulamalı Gastronomi kongrelerinde yayınları bulunmaktadır.