Bu eğitim etkinliğinin temel amacı; belirlenen hedef kitlede alışveriş-satın almadan, mutfağa, mutfaktan yemek ve servisine kadar, akıllı, sağlıklı, duyarlı ve bilinçli tüketici davranışı farkındalığı oluşturmaktır. Burada salt anlamda beslenme için, satın alma veya tüketim değil, kullanım, bilinçlenme, eğilim geliştirme dikkat çekmektedir. Hedef kitlenin pazarlama alışkanlıklarını, geleneksel mutfak anlayışını, beslenme tipolojisini, yemek kültürünü tekrar gözden geçirerek, değerlendirmek, sağlıklı, kaliteli ve yeni nesil bir sürdürülebilir mottolar ortaya konulacaktır:

Tüketirken Düşün, Fark Et, Değiştir mottosu oluşturmak önem taşımaktadır. Eğitim etkinliği ile ulaşılması planlanan öğrenim çıktıları;

  • Mutfak alışverişinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ortaya çıkarmayı kavrar,
  • Doğa dostu ürünlerin özelliklerini kavrar,
  • Tüketim alışkanlığımızı gözden geçirmeyi öğrenir,
  • Hızlı tüketimi önlemeyi öğrenir,
  • Snobik ve hedonik tüketimi engellemeyi öğrenir,
  • Mutfakta kayıpları en aza indirmeyi öğrenir,
  • Mutfakta makine teçhizat ve el aletlerini yerinde kullanmayı öğrenir,
  • Tedavi yönlü yeşil beslenmenin önemini kavrar,
  • Sağlıklı malzeme ve ürünlerden sofra kurmayı ve kullanmayı öğrenir,
  • Yemek servis malzemelerini tanır ve doğru kullanmayı öğrenir.
  • Sürdürülebilirlik bağlamında, yiyeceklerin satın alma, mutfak kullanımı, tüketim, sunum gibi konularında farkındalık kazanır,
  • Yemekte görgü kurallarına dikkat etmeyi öğrenir,
  • Saygı, sevgi ve sofra üçlüsünde farkındalık kazanır.

Bu kazanımların sunulacağı eğitim etkinliğinde,

  • 20 kişilik hedef kitleye doğrudan ulaşılması,
  • En az 100 kişiye dolaylı olarak ulaşılması,
  • Farklı disiplinlerdeki katılımcılarla en az iki bilimsel iş birliğinin oluşturulması ve
  • İlgili eğitimden edinilen tecrübe ve deneyimlerle sürdürülebilirlik temelli en az 1 eğitimin daha organize edilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim etkinliğinin amaç ve hedefleri kapsamında sağlayacağı bilimsel katkılar ve farkındalıklarla üniversite ve bilinçli insanların bir araya gelmesi ve farklı kurumlardaki öğretim üyeleri ile ortak paydada buluşması sağlanmış olacaktır. Bu sayede akademik ve sosyal katkılarının yüksek düzeyde olması beklenmektedir. Bu eğitim etkinliği aynı zamanda Turizm, Gastronomi, Pazarlama anabilim dallarıyla yapılan multi disipliner bir eğitim olmasıyla önem arz etmektedir.